Wszyscy jesteśmy ulepieni z tej samej plasteliny

17 lutego w Galerii Baszta odbyła się wystawa Moniki Kuczynieckiej p.t. „Wszyscy jesteśmy ulepieni z tej samej plasteliny”

 

 

 

 

 

 

 

O artystce:

Monika Kuczyniecka – ur. 14 marca1982 w Bydgoszczy. Autorka filmów animowanych i teledysków, plastyk.
W latach 2002-2007 studiowała na ASP w Poznaniu (Wydział Komunikacji Multimedialnej – specj. film animowany).
Wyreżyserowała teledyski: Bang, Bang zespołu Voo Voo zamieszczony na płycie 21,
Ucieczka z wesołego miasteczka Czesława Mozila (z płyty Debiut).
Zilustrowała również okładkę i wewnętrzną książeczkę płyty Pop Czesława Mozila, wydaną w 2010.

Filmografia:

2004: Zemsta, Cyfry
2005: Czyste Uczucie, Bang Bang, Jaś i Małgosia
2006: Dlaczego Chińczycy mają skośne oczy, Tadzik kładzie panele
2007: Tramwaj
2009: Ucieczka
2010: Belly of the Beast (teledysk dla FOX’a) – animacja i scenografia

 

Na wystawie miała również miejsce projekcja filmów stworzonych przez dzieci na zajęciach z animacji filmowej podczas ferii. Zajęcia były prowadzone przez autorkę wystawy oraz Piotra Muszalskiego a zorganizowane przez Zbąszyńskie Centrum Kultury.

Zdjęcia z wystawy:

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz


*